Categories

Tensiòmetre 15cm

El tensiòmetre IRROMETER ISR permet el mesurament precís de l'humitat del sòl a 15 cm de profunditat, oferint als productors un mitjà barat i fiable per calibrar amb precisió la programació del reg.

Més detalls

01201001

El tensiòmetre mesura la tensió d’humitat del sòl, representa l'esforç que fan les arrels per extreure l'aigua del sòl . El tensiòmetre no es veu afectat per la salinitat i no requereix calibració.

El rellotge del tensiòmetre abasta tota la gamma de tensions corresponents als diferents nivells d'humitat que poden trobar normalment a la terra. L'usuari aprèn a interpretar les lectures de quan iniciar i acabar els seus cicles de reg de la forma més eficaç.

Lectures 0-10 . Indiquen un sòl saturat . Poden ser normals en un període de 24 hores posteriors a un reg . Si perduren , indiquen un excés d'humitat que pot donar lloc a asfíxia de les arrels .

Lectures 10-20 . Indiquen que la humitat està a la disposició de la planta amb un esforç mínim . S’haurien de suspendre els regs per aspersió per evitar pèrdues , tant d'aigua com de fertilitzants . Amb el reg  gota a gota es procura mantenir aquestes lectures.

Lectures 30-60 . En aquesta gamma de lectures està assegurada una bona oxigenació de les arrels . En zones càlides i quan es tracti de regar terres molt sorrenques amb poc poder de retenció , es recomana iniciar els regs amb lectures de 30 a 45 cb

Lectures de 70 i més . Indiquen que la planta està patint estrès i s'acosta al punt de marciment. Pot ser que hi hagi encara humitat a terra , però a la planta li resulta molt difícil extreure-la.

Cap comentari de client fins ara.

Cistella  

producte (buida)